Επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα: "Ανοικτές Πλατφόρμες Καθοδήγησης"...

Συνήθεις Περιπτώσεις Αισθητικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής
(Λεύκανση δοντιών, Ένθετα – Επένθετα, Όψεις, Ολοκεραμικές στεφάνες)

1

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Η λεύκανση δοντιών είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία η οποία προσδίδει στα φυσικά δόντια λευκότερο χρώμα και μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά το χαμόγελο και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί το πρώτο βήμα στην αισθητική οδοντιατρική θεραπεία. Η συχνή χρήση ουσιών όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, αλλά και διάφορα είδη φαρμάκων, όπως για παράδειγμα αυτά που περιέχουν σίδηρο, προκαλούν σταδιακά τη δυσχρωμία των δοντιών. Επίσης το κάπνισμα είναι και αυτός επιβαρυντικός παράγοντας για το χρώμα των δοντιών. Τέλος, το σκούρο χρώμα είναι αποτέλεσμα προηγούμενης λήψης αντιβιοτικών (κυρίως τετρακυκλίνης), κατά την περίοδο διάπλασης των δοντιών. .

1

Τεχνικές λεύκανσης

Οι δυο πιο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι η λεύκανση στο ιατρείο και η λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες. Και στις δύο περιπτώσεις γίνεται χρήση ειδικού λευκαντικού υλικού με τη μορφή τζελ, των οποίων η περιεκτικότητα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου ή του καρβαμιδίου ποικίλλει. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης προηγείται καθαρισμός των δοντιών και δίνονται στον ασθενή οδηγίες στοματικής υγιεινής. Γίνεται καταγραφή του αρχικού χρώματος των δοντιών με χρήση ειδικού χρωματολογίου και ψηφιακής φωτογραφίας.

Στην περίπτωση της λεύκανσης στο ιατρείο γίνεται χρήση των ειδικών λευκαντικών παραγόντων σε υψηλή περιεκτικότητα και η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μια 1-2 ώρες μετά από 3 εφαρμογές των 10-15 λεπτών ανάλογα με το υλικό εκλογής . Καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη συνέχιση συμπληρωματικά της λεύκανσης με νάρθηκες στο σπίτι. Καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου ασθενείς προμηθεύτηκαν υλικό για οδοντιατρική χρήση μέσω διαδικτύου και υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα γύρω από τα δόντια και τους μαλακούς ιστούς του στόματος (π.χ γλώσσα , μάγουλα), συστήνεται η αποφυγή χρήσης τους χωρίς την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Το αποτέλεσμα με αυτή τη διαδικασία είναι άμεσο και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Στη λεύκανση στο σπίτι προηγείται η λήψη αποτυπωμάτων στο ιατρείο για την κατασκευή εξατομικευμένων ναρθήκων από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο ασθενής παίρνει τους νάρθηκες και το υλικό και μετά από τις οδηγίες του οδοντιάτρου ξεκινά τη διαδικασία στο σπίτι.1

Οδηγίες για σωστή χρήση των λευκαντικών παραγόντων στο σπίτι:

1. Το υλικό που σας χορηγήθηκε από τον οδοντίατρο αποθηκεύεται στο ψυγείο και οι νάρθηκες πρέπει να τοποθετούνται στο ειδικό κουτί.
2. Οι νάρθηκες θα πρέπει να είναι στεγνοί και καθαροί πριν την εφαρμογή τους.
3. Συστήνεται η λεύκανση να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και να παραμένει το υλικό τουλάχιστον 2 ώρες στο στόμα.
4. Πριν τη χρήση του υλικού προηγείται σωστό βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση μεσοδόντιου νήματος.
5. Το υλικό τοποθετείται στους νάρθηκες σε μικρές ποσότητες και στα σημεία που έχει υποδείξει ο οδοντίατρος.
6. Μετά το τέλος της εφαρμογής πλύνετε τα δόντια και τους νάρθηκες.
7. Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης αποφύγετε το κάπνισμα αλλά και τροφές και ροφήματα (π.χ. κόκκινο κρασί, τσάι, φράουλες κεράσια, παντζάρια, κ.α.) που μπορεί να έχουν χρωστικές , καθώς και όξινα (π.χ. πορτοκάλια , λεμόνια κ.α.)
8. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι η ευαισθησία των δοντιών κυρίως στο κρύο. Σε περίπτωση έντονης ευαισθησίας σταματήστε τη λεύκανση και επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας για περαιτέρω οδηγίες.
9. Για τη διατήρηση του αποτελέσματος επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας ανά έτος.

1

Και με τις δύο τεχνικές όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση του υπεροξειδίου τόσο πιο γρήγορο και καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Όμως όσο ισχυρότερο είναι το λευκαντικό τζελ τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προκληθεί ευαισθησία κυρίως στο κρύο κατά τη διάρκεια της λεύκανσης.

Οι παραπάνω διαδικασίες αφορούν σε φυσικά δόντια χωρίς προσθετικές εργασίες και εμφράξεις με σύνθετη ρητίνη καθώς η λεύκανση δεν μπορεί να αλλάξει το χρώμα στα διάφορα οδοντιατρικά υλικά . Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς το χρώμα δεν γίνεται να αλλάξει παρά μόνο μετά από αντικατάστασή τους για αυτό και άτομα με αρκετά σφραγίσματα στα μπροστινά δόντια ή με θήκες και γέφυρες θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποιες από αυτές τις εργασίες αργότερα.ΕΝΘΕΤΑ-ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ Η ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ


Πολλές φορές λόγω εκτεταμένων τερηδονικών βλαβών ή αποτριβής σε οπίσθια δόντια χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το φυσικό δόντι. Μέριμνα του οδοντιάτρου είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων οδοντικών ιστών με σεβασμό στη βιολογία, τη λειτουργία και την αισθητική. Παλαιότερα η θεραπεία για αυτές τις εκτεταμένες βλάβες ήταν στεφάνες ολικής κάλυψης (θήκες), θυσιάζοντας αρκετή οδοντική ουσία και πολλές φορές ήταν πιθανή και η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).

1

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα ένθετα και τα επένθετα είναι μεγάλα σφραγίσματα τα οποία δεν γίνονται άμεσα από τον οδοντίατρο αλλά κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο από πορσελάνη ή ρητίνη και στη συνέχεια με σύγχρονες τεχνικές και τα πλέον αξιόπιστα υλικά συγκολλούνται στο στόμα. Αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή τόσο στην αποκατάσταση την ίδια όσο και στα δόντια στα οποία τοποθετούνται.

1

Η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης

Όπως ειπώθηκε τα ένθετα και τα επένθετα δεν παρακευάζονται απευθείας στο στόμα του ασθενή όπως τα κοινά σφραγίσματα αλλά πρέπει να κατασκευαστούν στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Για αυτό το λόγο η τοποθέτηση τους απαιτεί τουλάχιστον δύο επισκέψεις.
Κατά την πρώτη επίσκεψη γίνεται η απομάκρυνση της τερηδόνας και τυχόν παλαιών σφραγισμάτων από το δόντι. Κατόπιν διαμορφώνεται κατάλληλα ο χώρος όπου θα προσαρμοστεί το ένθετο ή το επένθετο. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος παίρνει αποτύπωμα το οποίο θα σταλεί στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο για να κατασκευάσει την αποκατάσταση.

Κατά την δεύτερη επίσκεψη το ένθετο ή το επένθετο τοποθετείται στο δόντι και στερεώνεται με τη χρήση ειδικής συγκολλητικής ουσίας. Γίνονται πιθανές μικροδιορθώσεις για την εξασφάλιση σωστής σύγκλεισης, και τέλος εξομαλύνονται τα σημεία επαφής με το φυσικό δόντι αλλά και με τα γειτονικά δόντια.

1

Πλεονεκτήματα σε σχέση με τα σφραγίσματα

Τα ένθετα / επένθετα αυξάνουν την αντοχή του δοντιού καθώς οι δυνάμεις της μάσησης κατανέμονται ομοιόμορφα στο δόντι και δεν υπάρχουν ανυποστήρικτα και λεπτά σημεία με κίνδυνο θραύσης. Η χρήση μεγάλων σφραγίσματων ρητίνης ή αμαλγάματος έχει υψηλό κίνδυνο θραύσης του δοντιού.

Διαρκούν πολύ περισσότερο απο τα συμβατικά σφραγίσματα.

Τα ολοκεραμικά ένθετα και επένθετα προσφέρουν άριστη αισθητικά αλλά και φυσική εμφάνιση, πολύ καλύτερη ακόμη και απο τα λευκά σφραγίσματα ρητίνης. Δεν αποχρωματίζονται με την πάροδο του χρόνου.

1

Μειονεκτήματα σε σχέση με τα σφραγίσματα

Απαιτούν τουλάχιστον δύο επισκέψεις στο οδοντιατρείο γιατί κατασκευάζονται απο οδοντοτεχνίτη στο εργαστήριο.

Στοιχίζουν αρκετά ακριβότερα από τα κοινά σφραγίσματα.

1

Πλεονεκτήματα σε σχέση με τις θήκες (στεφάνες)

Τα ένθετα και επένθετα απαιτούν την απομάκρυνση πολύ μικρότερης ποσότητας υγιούς ιστού από το δόντι σε σχέση με μια στεφάνη η οποία χρειάζεται περιμετρικό τρόχισμα του δοντιού. Η διατήρηση όσον το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας φυσικού δοντιού ενισχύει τη μακροβιότητα του.

Προσφέρουν άριστο χρωματικό αποτέλεσμα χωρίς το αισθητικό μεονέκτημα που έχουν οι μεταλλακεραμικές στεφάνες στα όρια με τα ούλα με την πάροδο του χρόνου.

Στοιχίζουν το ίδιο με τις στεφάνες αν πρόκειται για πορσελάνη και είναι οικονομικότερα αν το υλικό εκλογής είναι η σύνθετη ρητίνη.1

Μειονεκτήματα σε σχέση με τις θήκες (στεφάνες)

Παρότι είναι πολύ ανθεκτικά, υστερούν ελαφρά σε αντοχή στη θραύση σε σχέση με μια στεφάνη.ΟΨΕΙΣ

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτά κομμάτια πορσελάνης στο επιθυμητό σχήμα και χρώμα οι οποίες συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές κατασκευές από ειδικό κεραμικό υλικό (χωρίς τη χρήση μετάλλου), σαν προσόψεις, που συγκολλούνται μόνιμα πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Είναι φτιαγμένες από πορσελάνη η οποία είναι ένα κεραμικό υλικό πολύ πιο ανθεκτικό από τη σύνθετη ρητίνη.

1 Εικόνα. Tοποθέτηση ολοκεραμικών όψεων στους δύο πλαγίους για αλλαγή σχήματος και κάλυψη του νάνου πλάγιου.

Το χρώμα των όψεων από πορσελάνη δεν αλλάζει είτε από το πέρας των ετών είτε λόγω διατροφικών συνηθειών και γενικότερα οι όψεις πορσελάνης παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στη θραύση συγκρινόμενες με τις όψεις ρητίνης. Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες και ανάγλυφα χαρακτηριστικά απολύτως όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας.

1Εικόνα. Τοποθέτηση στα αποτετριμμένα κάτω πρόσθια δόντια ολοκεραμικών όψεων μετά από ελάχιστη παρασκευή• Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν λύση εκλογής σε αρκετές περιπτώσεις όπως:

σε αραιοδοντία, για να «κλείσουμε» τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια,

σε δόντια με πολλά σφραγίσματα τα οποία είτε έχουν αποχρωματιστεί είτε χρειάζονται αντικατάσταση

σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η αλλαγή του σχήματος του υπάρχοντος

σε περιπτώσεις που το απόλυτα αισθητικό και φυσικό αποτέλεσμα είναι η κύρια απαίτηση του ασθενούς.


• διαδικασία τοποθέτησης τους; Πόσα ραντεβού χρειάζονται;

Τα στάδια της αποκατάστασης είναι τα εξής:

Ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο και αφού συζητήσουμε τις επιθυμίες του λαμβάνονται αρχικά αποτυπώματα της άνω και κάτω γνάθου και φωτογραφίες των δοντιών . Αυτά αποτελούν πιστό αντίγραφο των δοντιών και του στόματος. Τα αποτυπώματα αποστέλλονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριo όπου σχεδιάζονται και χτίζονται με κερί οι όψεις και έχουμε μια πρώτη εκτίμηση του νέου χαμόγελου του ασθενούς.

Για την καλύτερη κατανόηση από την πλευρά του ασθενούς του τελικού αποτελέσματος και τη δυνατότητα μικροτροποποιήσεων του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών, υπάρχει η δυνατότητα με την τεχνική του mock-up να δείξουμε επί τόπου στον ασθενή πώς θα είναι περίπου το τελικό αποτέλεσμα. Με χρήση προσωρινού υλικού σε μια διαδικασία πέντε λεπτών ο ασθενής έχει άμεσα στο στόμα του την τελική αποκατάστασηοπότε έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αν δένουν αρμονικά με το πρόσωπο και το χαμόγελο και φυσικά να κάνουμε όσες επεμβάσεις χρειαστούν ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

1Εικόνα. Tοποθέτηση 6 ολοκεραμικών όψεων Ε-max για αλλαγή σχήματος των προσθίων δοντιών και κλείσιμο των διαστημάτων μεταξύ τους.Τα δόντια παρασκευάζονται στην μπροστινή τους πλευρά και μόνο πάνω από το προσωρινό υλικό ώστε να αφαιρεθεί η λιγότερο δυνατή οδοντική ουσία. Στη συνέχεια λαμβάνεται το τελικό αποτύπωμα το οποίο χρησιμοποιεί το εργαστήριο μας για να σχεδιάσει και κατασκευάσει τις όψεις. Τέλος κατασκευάζονται οι «πρόχειρες» όψεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τον ασθενή μέχρι οι όψεις του από πορσελάνη να είναι έτοιμες.

Γίνεται η πρόβα των τελικών δοντιών όπου αν διαπιστώσουμε ότι είναι το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα μπορούμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της συγκόλλησης των όψεων.ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ

Οι ολοκεραμικές στεφάνες είναι κατασκευασμένες μόνο από πορσελάνη χωρίς υποκείμενη μεταλλική βάση και χρησιμοποιούνται συχνά στα πρόσθια δόντια αλλά και με την αύξηση της αντοχής τους τα τελευταία χρόνια μπορούν να τοποθετηθούν και στα οπίσθια.


1Εικόνα. Aντικατάσταση παλαιών εκτεταμένων όψεων σύνθετης ρητίνης και εκτεταμένου κατάγματος με ολοκεραμικές στεφάνες1

Έχουν εξαιρετική οπτική συμπεριφορά και ανώτερη αισθητική λόγω της απουσίας μετάλλου στο εσωτερικό τους που πολλές φορές με την πάροδο του χρόνου γκριζάρει και φαίνεται το τελείωμα κοντά στα ούλα.

1

Χρησιμοποιούνται για τους ίδιους λόγους όπως οι κλασσικές μεταλλοπορσελάνες π.χ. αντικατάσταση παλαιών μεταλλοκεραμικών θηκών, σε δόντια με εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας, σε απονευρωμένα δόντια αλλά είναι εξαιρετική επιλογή και ως επιεμφυτευματικές θήκες σε πρόσθια δόντια.
Αγγελική Θεοδωροπούλου
(05 Σεπτεμβρίου, 2020)

Έγκλειστα δόντια

Thumbnail Image 1

Αφαιρώντας έναν έγκλειστο φρονιμίτη από την κάτω γνάθο(άρθρο για ασθενείς)
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Τρεις περιπτώσεις υπεράριθμων προγομφίων
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Δίδυμοι φρονιμίτες
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Μια περίπτωση οδυνοφαγίας συσχετιζόμενη με την παρουσία άνω εγκλείστου φρονιμίτη
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Περιοδοντική βλάβη στον κάτω δεύτερο γομφίο μετά από την αφαίρεση του εγκλείστου φρονιμίτη
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Μια περίπτωση εγκλείστου κάτω δεύτερου μόνιμου γομφίου
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Απορρόφηση ριζών άνω δεύτερου γομφίου λόγω εγκλείστου φρονιμίτη
(διαβάστε το άρθρο...)

Οστεονέκρωση γνάθων

Thumbnail Image 1

Διφωσφονικά και οστεονέκρωση σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Περίπτωση αποτυχίας εμφυτευμάτων μετά από διακοπή δενοσουμάμπης
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και οστεονέκρωση από διφωσφονικά
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Οστεονέκρωση των γνάθων: νέες θεραπευτικές δυνατότητες
(διαβάστε το άρθρο...)

Καλοήθεις βλάβες

Thumbnail Image 1

Συνήθεις βλάβες στα μαλακά μόρια του στόματος
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Αντιδραστικό ίνωμα βλεννογόνου παρειάς
(διαβάστε το άρθρο...)

Κακοήθεις βλάβες

Thumbnail Image 1

Θνησιμότητα από καρκίνο στόματος και φάρυγγα στην Ελλάδα 1992-2011
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Λέμφωμα Μπέρκετ (Burkitt) σε ενήλικα με στοματική εκδήλωση
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Στοιχεία της Π.Ο.Υ για τον καρκίνο του στόματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη
(διαβάστε το άρθρο...)

Οδοντικά εμφυτεύματα

Thumbnail Image 1

Μια περίπτωση σταδιακής αποκατάστασης με εμφύτευμα στην αισθητική ζώνη
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Υπολογιστική οδοντική εμφυτευματολογία:#1
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Περιεμφυτευματίτιδα σε προσθετική εργασία με πρόβολο γεφύρωμα
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Ανατομική και οδοντικά εμφυτεύματα
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Οδοντικά εμφυτεύματα στην αισθητική ζώνη
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος μετά από εξαγωγή εγκλείστου άνω κυνόδοντα
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Οδοντιατρική αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Οδοντικά εμφυτεύματα σε ογκολογικούς ασθενείς
(διαβάστε το άρθρο...)

Οδοντιατρικά θέματα

Thumbnail Image 1

Συνήθεις Περιπτώσεις Αισθητικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Διάφορες Περιπτώσεις Αισθητικής και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής
(διαβάστε το άρθρο...)

Κύστεις γνάθων

Thumbnail Image 1

Μια περίπτωση ευμεγέθους ακρορριζικής κύστης
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Αφαίρεση ακρορριζικής κύστης στην κάτω γνάθο
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Μία περίπτωση ρινοχειλικής κύστης
(διαβάστε το άρθρο...)

Σιαλογόνοι αδένες

Thumbnail Image 1

Ενδοσκόπηση υπογναθίου αδένα
(διαβάστε το άρθρο...)

Διαγνωστικά θέματα

Thumbnail Image 1

Για τη σχέση του κάτω έγκλειστου σωφρονιστήρα με το γναθιαίο πόρο
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Οστέινα διαφράγματα ιγμορείου και τεχνική ανύψωσης
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Τι είναι «ανύψωση» του ιγμορείου;(άρθρο για ασθενείς)
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Ο φόβος του κάτω φατνιακού νεύρου πριν τον τρυπανισμό
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Κλινική αξιολόγηση πανοραμικής ακτινογραφίας και υπολογιστικής τομογραφίας σε συνήθεις περιπτώσεις
(διαβάστε το άρθρο...)

Thumbnail Image 1

Yπερώια Διόγκωση: μία ακόμη Περίπτωση για ένα συχνό Διαγνωστικό Πρόβλημα
(διαβάστε το άρθρο...)

Συνόψεις Άρθρων

Thumbnail Image 1

Εκπαιδευτικά θέματα χειρουργικής στόματος (2008-2013)
(διαβάστε την σύνοψη...)